MENU

LICHTPLAN & KLEURADVIES

Opdrachtgever
Particulier, nieuwbouw appartement Roemerhuys Leeuwarden
Uitgevoerd in
mei 2020

Mix van modern design met antiek

Opdrachtgever wenste een modern, eigentijds en warm appartement met een industriele touch.

Sfeer door kleur en behang

De hoofdkleur in dit appartement is een bijzondere groen, Apple 137 van Little Greene. Deze zet direct bij binnenkomst de toon, fris en modern, maar ook warm. De industriële entree naar de kamer in combinatie met de zwarte armaturen maakt een mooi geheel. De warmte ontstond voornamelijk door het behang dat in de zithoek is toegepast, een gemêleerde groene linnenstructuur van BN Wallcoverings 220152-848.

Modern door industriële accenten gemixt met design verlichting

In  verlichting heb ik voornamelijk voor zwarte armaturen gekozen, dit brengt wat pit en diepte tegenover de groene wanden. De armaturen in de zithoek zijn van Artemide. De muffin lamp van Brokis, zie foto, is toegevoegd aan het tv meubel, rechts naast de tv. De keuken, boven de hoge kasten en onder het schiereiland, zijn voorzien van LED strips in RGB, zodat verschillende sferen kunnen worden gecreëerd. De railverlichting in de hal verlicht de wanden, benadrukt de lengte en accentueert de bijzondere items aan de wanden.

Mix van modern met antiek

Wanneer men verhuist van een woning naar een (senioren)appartement, is men vaak geneigd om zoveel mogelijk te moderniseren in meubilair en wanddecoratie. Ik pleit ervoor om juist de mix te maken van modern met antiek, waardoor de strakke, moderne appartementen toch eigenheid van de bewoners te behouden. Dit sfeervolle appartement is daar een mooi voorbeeld van.

lichtplan & kleuradvies - nieuwbouw appartement Leeuwarden
Scheepsinterieur Multicatbekijk
alle projecten bekijken? BEKIJK OVERZICHT
CERTIFICERING EN PARTNERS
© Copyright 2024 - ontwerp en realisatie vansander.nl