MENU

Interieurontwerp en realisatie woonkamer en hal

Opdrachtgever
Particulier woonhuis, Harlingen
Uitgevoerd in
januari 2017

Licht, natuurlijk en persoonlijk door wanduiting(en)

Na zo’n 10 jaar in het huidige interieur te hebben gewoond, mocht ‘alles anders” en heb ik een uitgebreid interieurontwerp gemaakt. De woning ligt op een mooie locatie aan de haven, waardoor de woning al een speciaal tintje heeft. De sfeer van buiten wilden we graag binnen in de woonkamer doorvoeren.

Wens: Lichter qua kleur en gevoel: grijstinten, wit, hout, stoer met industriële touch, natuurlijke materialen, persoonlijkheid via grote foto uitingen op wand(en), comfort via grote hoekbank, gezelligheid via uitnodigende eethoek.

Op de wanden is fotobehang/behang op maat toegepast. De hoek bij de tv heeft een industrieel tintje gekregen door het fotobehang met een doorleefde betonuitstraling. De wand bij de eethoek heeft een nostalgische afbeelding gekregen van de locatie waar de woning staat.

Het wandmeubel en tv meubel is ontworpen door via andrea, op maat gemaakt en in een identieke grijsblauwe kleur uitgevoerd. Dit maakt de woning eigentijds, maar ook tijdloos. Het straalt klasse uit.

Als accentkleur is de RAL kleur 3011 bruinrood gekozen. Dit is uitsluitend toegepast op de deur. Voor de loungefauteuil hebben we deze warme kleur doorgevoerd, waardoor er -met de kleur van de vloer- voldoende warmte ontstaat. Om in combinatie met de denimblauwe elementenbank iets meer frisheid te creëren, is voor een cognackleurige fauteuil gekozen. De zwarte accenten brengen diepte. Dit kleurenpalet maakt de woning modern en toch rustig.

De hal/entree is een ruimte met 6 deuren, waarvan een aantal opdek en een aantal stomp. Dit vraagt om een accent. Door deze in de opvallende kleur bruinrood te schilderen ontstaat bijna een kunstwerk op zich. Het prachtige behang laat een houtskooltekening van een landelijk tafereel met vogels zien. Dit is een warm en bijzonder welkom geworden.

Doordat er veel maatwerk is toegepast is het een zeer arbeidsintensief ontwerp geworden, maar wel met het gewenste resultaat!

Uitgevoerd en geleverd door:

  • Meubilair op maat: Timmerij Hannes Retzlaff, Achlum
  • Schilderwerk en behangwerk: R. de Jong Schilderwerken, Harlingen
  • Behang en raamdecoratie: Piet Karsten, Harlingen

 

Interieurontwerp en realisatie woonkamer en hal projecten
Scheepsinterieur Multicatbekijk
alle projecten bekijken? BEKIJK OVERZICHT
CERTIFICERING EN PARTNERS
© Copyright 2024 - ontwerp en realisatie vansander.nl