MENU

Kunstpresentatie, kleuradvies, slaapkamerontwerp & realisatie

Opdrachtgever
Particulier, woonhuis in Franeker
Uitgevoerd in
april 2018

Kleurrijk, chic en smaakvol

De woonkamer bestaat uit meerdere gedeelten; een muziekruimte, tv ruimte, werkruimte en eethoek. De opdrachtgever is in het bezit van een groot aantal prachtige, oorspronkelijke kunstwerken. Dit maakt dat er veel gebeurt in een ruimte. Belangrijk is dat alle elementen de juiste aandacht krijgen. Mijn taak was om de bestaande meubels te handhaven en aanvullend hierop het kleurenpalet te bepalen, de kunst te herschikken en de slaapkamer te voorzien van een metamorfose.

Kleurenpalet woonkamer:

In de basis is gekozen voor een fijne, zachte, cremeroze tint, gecombineerd in de vorm van een lambrisering rondom met een iets donkerdere tint van dezelfde kleurenkaart. De lambrisering brengt rust en eenheid en zorgt ervoor dat de kunstwerken er chic uitkomen.

Voor een semi losstaande wand hebben we gekozen voor een diepe grijsblauwe kleur waarop de etsen prachtig worden gepresenteerd. De donkere wand brengt diepte en warmte in de woning.

Als extra kleuraccent is de haardkolom voorzien van een opvallende mosterdkleur. Deze geeft pit aan het kleurenpalet een maakt een prachtig geheel met het grijs/blauw.

Herschikking kunstwerken:

In de kunstcollectie heb ik etsen en houtskooltekeningen gerubriceerd. De specials heb ik op zitooghoogte in de zithoek geplaatst zodat je er letterlijk en figuurlijk dichtbij bent. Dit geeft een speciaal gevoel. De historische schilderijen zijn op kleur in een mooi verband opgehangen.

Slaapkamer, ontwerp en realisatie:

De slaapkamer mocht meer cachet krijgen en uitnodigender worden. De kunststof vloer was een vereiste. Het cachet is ontstaan door het behang van Missoni Home, een rijk gedecoreerd behang met reliëf. Dit behang in combinatie met het paarse uni behang en de zachte oker/bruine overgordijnen maakt een smaakvol geheel. De BOLON vloer, eveneens ontworpen door Missoni, maakt de slaapkamer compleet.

Een speciaal project waaraan ik met veel plezier met de opdrachtgever aan heb gewerkt.

 

 

CERTIFICERING EN PARTNERS
© Copyright 2024 - ontwerp en realisatie vansander.nl