MENU

scheepsinterieur multifunctioneel schip

Opdrachtgever
Van Stee Offshore, Harlingen
Naam en type schip
multifunctioneel DP-2 schip Zwerver II
Opgeleverd in
april 2016

Scheepsinterieur Multifunctioneel schip “Zwerver II”

Nadat de vorige multicat Zwerver III naar tevredenheid van de opdrachtgever door mij was ingericht, mocht ik nu, 5 jaar later, de nieuwste aanwinst ook inrichten. Een geavanceerdere versie van de multicat: een multifunctioneel DP-2 schip Zwerver II. Hele bijzondere projecten om te mogen uitvoeren. De wens was weer duidelijk: een schip waarop een bemanning zich thuis voelt, maar wat ook prettig en praktisch werkt. Dus een smaakvolle inrichting met stoere kleuren, hoge kwaliteitsmaterialen en een touch of design. Geheel passend bij de exterieure uitstraling en de unieke functionaliteiten van het schip.

Details scheepsinterieur

Opvallend zijn de wanden. Ik heb gekozen voor wanden met een drukke houtprint. Dit brengt warmte en leven in de ruimtes. Het kan snel klinisch worden. Tegenover de drukke wanden staan grijze wanden met een alu/rvs uitstraling. De wanden in de douches zijn bijzonder vanwege een subtiel parelmoerglitter. Dat brengt sprankeling.

De vloeren zijn allen gietvloeren en gaan per etage van donker in de stuurhut naar licht op het laagste dek. Dit maakt het geheel strak en is praktisch in het onderhoud.

Met de basiskleuren zand, antraciet en bruin is rust ontstaan. Als enige accentkleuren zijn rood en blauw gebruikt. Rood voor alle deuren brengt warmte en fleur. Het blauw oogt chic en stoer. De rvs accenten maken het geheel kwalitatief af.

Blikvanger in de messroom/keuken is een ca. 5 meter brede collage van stormbeelden, geprint op geborsteld aluminium. De afbeelding past in de branche waarin men werkt, maar brengt ook beweging in een ruimte waarin, behalve een lichtkoker, geen direct daglicht binnenkomt.

 


Inspirerende werkplek

Men vind het verrassend dat een werkschip zodanig ingericht is. Bij het vorige scheepsproject heb ik ook aangegeven dat het verrassend is, maar toch ook erg logisch. Een kantoorpand wordt als werkplek veelal met de grootst mogelijke zorg ingericht; met extra aandacht voor stijl en design. Dit schip is een drijvend kantoor en een verblijf voor langere periodes. Genoeg redenen om er iets moois van te maken.

 

 

 

 

scheepsinterieur multifunctioneel schip projecten
Interieurontwerp luxe vakantiewoningenbekijk
interieurontwerp & lichtadviesbekijk
scheepsinterieur multifunctioneel schip – ZWERVER Ibekijk
alle projecten bekijken? BEKIJK OVERZICHT
CERTIFICERING EN PARTNERS
© Copyright 2024 - ontwerp en realisatie vansander.nl