MENU

kleur

Trendkleuren

Het belang van kleur voor interieur, fashion en branding is enorm. Niet zo vreemd als je bedenkt dat kleur van grote invloed is op hoe mensen zich voelen en gedragen. Voor 2017 draaide het palet om evenwicht: een interessant contrast tussen opvallende, uitgesproken kleuren en veel ingetogen, lichtere tinten. Voor 2018 is de kleursfeer warm, uitnodigend en betoverend. Kleurgigant Pantone bepaalde voor 2018 de kleur Ultraviolet 18-3838. De kleur staat, behalve voor mysterieus, machtig, onconventioneel en spiritueel, ook voor reflectie, bedachtzaamheid, betovering en voor tegencultuur en non-conformisme. Ultraviolet zet bovendien aan tot verkenning en vindingrijkheid. En dat is wat we nu nodig hebben, vinden de Pantone-experts.

Akzo Nobel heeft Heart Wood als kleur van het jaar bepaald. Heart Wood is een volwassen grijsroze kleur die geassocieerd wordt met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer.

Hieronder een aantal kleurmoodboards van de kleurspecialisten voor 2018, 2017, 2016 en 2015. De foto’s werken van bovenaan 2018 naar beneden 2015 (bron: Akzo Nobel en Stylink.nl)

 

CERTIFICERING EN PARTNERS
© Copyright 2020 - ontwerp en realisatie vansander.nl